Aplicații mobile Android și iOS

aplicatii-mobile-android-ios-moldova

Noi, MDigital, creăm aplicații mobile Android și iOS personalizate pentru afaceri din Chișinău, Moldova. Acestea corespund parametrilor tehnici și standardelor impuse de cele mai mari magazine de aplicații software pe bază de sisteme de operare native: Google Play și Apple App Store.

Aplicații software au fost concepute pentru a funcționa pe smartphone-uri, tablete și alte dispozitive mobile. Inițial, acestea erau folosite ca instrumente simple de a urmări productivitate sau informative, cum ar fi calendare, informații prin e-mail și meteo.

La moment, datorită dezvoltării rapide a acestui domeniu și a cererii ridicate din partea utilizatorilor, aplicațiile mobile au devenit mai complexe și multifuncționale.

 

Aplicații mobile: categorii populare

Aplicațiile mobile pot fi clasificate după diferite categorii cum ar fi: jocuri, aplicații business, educaționale, lifestyle, aplicații pentru relaxare, călătorii, cărți etc.

categorii-aplicatii-mobile

sursa: https://www.statista.com

Până în 2020, se estimează că aplicațiile mobile vor genera în jur de 189 de miliarde de dolari în venituri prin intermediul magazinelor de aplicații și al publicității în aplicații. În martie 2017, au fost disponibile 2,8 milioane de aplicații disponibile în Magazinul Google Play și 2,2 milioane de aplicații în Apple App Store, cele mai importante două magazine de aplicații din lume.

Regula de aur pentru noi, ca dezvoltatori de aplicații, este una: indiferent de tipul de aplicație, aceasta trebuie să facă viața utilizatorilor mai ușoară. Fie că sunt destinate publicului larg, fie pentru anumite grupuri de oameni, fie în scop de afaceri, acestea trebuie să fie la maxim adaptate cerințelor utilizatorilor.

Indiferent dacă sunt aplicații native, hibride sau web, acestea trebui să răspundă întotdeauna necesităților și așteptărilor utilizatorului final.

 

Tipuri de aplicații mobile

Se disting 3 tipuri de aplicații software după modul de afișare: aplicații native, hibride și web.

1. Aplicație nativă

O aplicație nativă este dezvoltată pentru a fi utilizată pe o anumită platformă sau dispozitiv. Deoarece aplicațiile native sunt create pentru o anumită platformă, acestea beneficiază de avantajele și caracteristicile sistemului de operare.

2. Aplicație hibridă

Aplicațiile hibride sunt aplicații web (sau pagini web) în browserul nativ, cum ar fi UIWebView în iOS și WebView în Android. Acesta sunt dezvoltate folosind HTML, CSS și Javascript, apoi sunt înfășurate într-o aplicație nativă.

3. Aplicație web

O aplicație web este o aplicație software client-server în care clientul (interfața) rulează într-un browser web (Chrome, Opera, Safari).

 

Ai nevoie de o aplicație mobilă Android sau iOS? Nu ezita să ne contactezi.

MDigital – companie de dezvoltare software din Moldova.

Tel: +373 79 298 791

1