Web Usability

Servicii Web Usability Moldova

Web Usability sau User Experience (UX) – (trad. din engl. Uzabilitate Web sau Experiența în utilizare) a unui site reprezintă eficiența și ușurința interacționării cu acesta cu scopul de a satisface necesitățile utilizatorilor.

Web Usability presupune:

  • Design (aspectul estetic al paginilor) – culori folosite, amplasare tuturor elementelor în pagină
  • Funcționalitate (butoane și link-uri funcționale) – amplasarea corectă a butoanelor, funcționalitatea acestora, link-uri active.
  • Intuitivitate (pașii necesari pentru a desfășura o acțiune) – simplitatea interacționării cu site-ul pentru utilizatori
  • Copywrite (content valoros bine structurat, ușor de citit).

Fiecare companie trebuie să înțeleagă că site-ul pe care îl deține trebuie sa fie unul economic rentabil, să aducă profit. Pentru aceasta e nevoie ca website-ul să fie unul estetic dar și simplu în utilizare, astfel încât clienții să poată avea acces facil la informație, oferte comerciale.

web-usability

Scopul Usability este de a asigura o interacțiune plăcută și simplă pentru utilizatori astfel încât aceștia să finiseze o acțiune (să se informeze asupra unui produs, să facă o cumpărătură) o dată ce au ajuns pe un site anumit.

Web Usability îți aduce mai multe beneficii:

  • Utilizatorii vor găsi mai ușor produsele și serviciile pe care le oferiți
  • Utilizatorii vor petrece mai mult timp pe site
  • Utilizatorii vor reveni de mai multe ori

 

Toate acestea, la rîndul lor, vor contribui și la mărirea credibilității site-ului pentru motoarele de căutare (Google, Yahoo etc.) astfel veți fi cu un pas înainte în a apărea pe prima pagină în rezultatele căutarii după anumite cuvinte cheie.

Comandă servicii Web Usability
1