Social Media Marketing

Promovare pe retelele de socializare

Pentru a înțelege mai bine ce este Social Media Marketing (SMM) este oportun de a cunoaște, înainte de toate, ce este Social Media.

 

Social Media (SM) este totalitatea mediilor online ce permit interacțiunea utilizatorilor cu conținutul prin comentarii, voturi, like-uri, retweet-uri etc. Mai mult, fiecare utilizator are posibilitatea de a adăuga conținut (articole, foto, video), de a distribui informație, de a crea comunități bazate pe interese comune.

 

Deseori, cînd se vorbește despre Social Media, se face analogie cu rețelele de socializare. Dar, dacă e să facem o analiză mai complexă constatăm că Social Media are mai multe canale.

Canale Social Media

  • Social Networking (Facebook, Twitter, Google+) – rețelele de socializare ne permit să interacționăm prin adăugarea prietenilor, să comentăm în profilele acestora, să creăm comunități și să comunicăm între utilizatori.
  • Social Bookmarking & News (Digg, Reddit, Delicious) – aceste site-uri ne permit să adăugăm, sortăm, votăm articole absolut gratuit.
  • Social Photo and Video Sharing (Instagram, YouTube) – ne permit să interacționăm prin adăugarea și distribuirea de fotografii, video cât și să lăsăm comentarii asupra acestora.
  • Wikis (Wikipedia, Wikia) – ne pemit să interacționăm prin postarea articolelor, prin redactarea și suplinirea informației existente.
  • Blogs (bloguri personale sau bloguri tematice) – blogurile ne permit să interacționăm prin scrierea și publicarea articolelor, ne oferă posibilitatea de a scrie comentarii cât și de a comunica cu autorul articolelor.

social-media-marketing

Social Media Marketing (SMM) este modalitatea de promovare online a unui brand/produs/serviciu folosind toate aceste canale enumerate mai sus.

 

La momentul actual, fiecare companie care se respectă și vrea o interacțiune mai strânsă cu clienții săi trebuie să folosească strategii de promovare în Social Media. Prezența activă în mediul online cât și interacțiunea directă cu clienții permite crearea și consolidarea unei păreri pozitive asupra unui brand.

 

Social Media Marketing oferă posibilitatea de a avea un dialog eficient între o companie și clienții existenți sau potențiali, de a populariza un brand (brand awareness) cât și de a genera vânzări directe.

Comandă servicii Social Media Marketing
1