Optimizare SEO

Servicii optimizare SEO Moldova

Optimizarea SEO sau Search Engine Optimization presupune totalitatea tehnicilor și acțiunilor efectuate de îmbunătățire a unui website cu scopul de a apărea pe poziții de top în motoarele de căutare (Google, Yahoo, Bing, Yandex) după anumite cuvinte cheie.

 

Ca să înțelegem mai bine de ce avem nevoie de servicii SEO, mai întâi de toate trebuie să conștientizăm următorul fapt: crearea unui site și plasarea acestuia în mediul online fără a se ține cont de tehnicile SEO e la fel cum am imprima un pliant și l-am ține într-un sertar cu gândul că cineva îl va găsi și va citi informația de pe acesta.

 

Un site fără a fi optimizat are șanse foarte mici ca să apară pe prima pagină în motoarele de căutare. Accesarea acestuia este posibilă numai în cazul scrierii directe a domenului (denumirii) site-ului in browser sau din întâmplare.

 

Optimizarea SEO presupune totalitatea tehnicilor și acțiunilor efectuate de îmbunătățire a unui website cu scopul de a apărea pe poziții de top în motoarele de căutare după anumite cuvinte cheie.

 

Scopul optimizării este de a aduce cât mai mult trafic pe site, de a obține mai multe lead-uri (potențiali clienți) care vor fi transformate mai apoi în vânzări.

Optimizarea SEO se realizează pe două căi :

  • Optimizarea SEO internă a unui site web  include optimizarea generală, a categoriilor și a tuturor paginilor din site
  • Optimizarea SEO externă a unui site web  include în sine obținerea de link-uri sau referințe de la alte site-uri către site-ul tău.

 

Optimizarea internă (on-site optimization) ține de optimizare generală și a structurii site-ului, de optimizarea link-urilor (link friendly), meta tag-urilor și descrierilor, de îmbunătățirea calității contentului, optimizare foto și video etc.

optimizare-seo

Optimizarea externă (off-site optimization) ține de optimizarea site-ului prin răspândirea informației de pe acesta cu link direct pe alte surse online. Optimizarea externă se realizează prin promovarea în Social News/Bookmarking, înscrierea în directoare web, promovarea în Social Media, publicarea de Guest Post-uri etc. Contentul valoros va favoriza optimizarea externă naturală datorită interacțiunii sociale (like, share, tweet, comentarii, guest post) efectuate de către simplii utilizatori.

Procesul de optimizare SEO necesită dedicare continuă iar primele rezultate ale optimizării vor apărea după 2 - 4 luni.

Există mai mulți factori ce influențează poziționarea în topul rezultatelor motoarelor de căutare și anume:

  • Numărul de căutari pentru anumite cuvinte cheie ( produse, servicii)
  • Concurența care există pentru o anumită nișă.
  • Cu cât sunt mai mici acești factori cu atât șansele de a apărea pe primele poziții sunt mai mari și necesită mai puțin timp de realizat.

 

Optimizarea SEO are un efect de promovare online de lungă durată, iar costurile sunt mai mici (în cazul cînd concurența online nu este mare) în comparație cu optimizarea SEM care îți oferă posibilitatea de a apărea imediat pe primele poziții în Google, Yahoo etc.

Comandă servicii de Optimizare SEO
1