CUM SE SCRIU CORECT URL-URILE DIN PUNCT DE VEDERE SEO

URL corecte site

Tot mai multe solicitări și întrebări primim de la clienții noștri referitor la modalitatea de scriere a URL-urilor din punct de vedere SEO: scrierea URL-urilor prin cratimă sau scrierea lor prin caracter de subliniere. De aceea am hotărât să aducem claritate aici pe blog, pentru ca toate persoanele interesate să găsească răspuns la această problemă.

 

Mai întâi de toate e necesar  să dăm o definiție a URL-ului. Conform Wikipedia,  URL  sau  localizator uniform de resurse (sau „Adresă uniformă pentru localizarea resurselor), este o secvență de caractere standardizată, folosită pentru denumirea, localizarea și identificarea unor resurse de pe Internet inclusiv documente text, imagini, clipuri video, expuneri de diapozitive etc.

 

Dat fiind faptul că prin URL-uri noi comunicăm atât utilizatorilor, cât și motoarelor de căutare despre informația pe care o deține o anumită pagină pe internet, este necesar ca URL-urile să fie friendly, având o formă identică sau similară cu: www.example.md/blog/web-design-chisinau în loc de www.example.md/productid?=4638921.

 

Atunci când scriem URL friendly site-ul este mai bine indexat și are șanse mai mari să apară în topul rezultatelor motoarelor de căutare. Astfel, cresc șansele ca site-ul tău să fie accesat de mai mulți utilizatori ai internetului atunci când fac diverse căutări după anumite cuvinte cheie în motoarele de căutare. Fiind deja pe site, URL-urile friendly oferă o claritate mai mare utilizatorilor în perioada navigării pe site. URL-urile friendly sunt elemente indispensabile ce vin să ușureze navigarea pe paginile unui site, la fel ca breadcrumbs-urile (ex: acasă→blog→web design chisinău).

 

O dată ce am clarificat acest fapt, este oportun să dăm răspuns la întrebarea privitor scrierii corecte a URL-urilor: prin cratimă sau prin caracter de subliniere.

 

Deci, avem următoarele tipuri de URL-uri:

1. URL prin cratimă – www.example.md/blog/servicii-seo-moldova

2. URL prin caracter de subliniere – www.example.md/blog/servicii_seo_moldova

 

Varianta URL prin cratimă este varianta corectă. Varianta  www.example.md/blog/servicii_seo_moldova  este percepută de către Google fiind  www.example.md/blog/serviciiseomoldova iar asta la rîndul său ar însemna că URL-urile prin cratimă www.example.md/blog/servicii-seo-moldova au o valoare mai mare din punct de vedere SEO deoarece cuvintele sunt separate cu adevărat și nu doar vizual.

 

Un mic update la articol… la sugeastia parvenită din partea unei cititoare și anume Olga Ionel venim cu următoarele completări:

 

Link-urile în limba rusă www.example.md/услуги-seo-Молдова au un impact mai mic decât link-urile www.example.md/uslugi-seo-Moldova. Pentru a rescrie link-urile în litere latine mai ușor, vă puteți folosi de acest tool www.translit.ru.

 

În cazul limbii române, link-urile nu vor fi scrise cu diacritice.

Adaptive learning ceo jose ferreira ed tech ed tech academic writing services 101 education infographics education videos knerds student resources teacher feature teacher tools digital textbooks u.

1