Interviu cu Aliona Rotaru, project manager Armenească 13A Coworking Space

Aliona Rotaru Project manager Armenească 13A

Armenească 13A a devenit un spațiu tot mai popular și îndrăgit în cercul specialiștilor în marketing din Chișinău, datorită faptului că aici se organizează evenimente la care participă experți, specialiști și amatori din domeniu, care împărtășesc cunoștințe și experiențe utile.

Te întrebi cine organizează toate aceste evenimente minunate? Te invit să o cunoști mai bine pe Aliona Rotaru, project manager la Armenească 13A Coworking Space.

 

1. Cine este Aliona Rotaru?

Sunt o tânără de 28 de ani cu studii în economie, experiență de muncă în sfera hotelieră, achiziții și logistică, activând în cadrul a trei corporații până la angajarea la Armenească 13A. Mă fascinează comportamentele umane, ceea ce m-a făcut să studiez psihologie de tot felul, inclusiv NLP și hipnoză.

Sunt pasionată de sfera business, iar ca și scop de termen lung – vreau să dezvolt afaceri, prioritar – afaceri proprii. Îmi plac provocările, experiențele noi și necunoscutul.

Îmi place senzația de învingere a fricilor proprii. Cred că totul, dar absolut totul este realizabil dacă este suficientă motivație intrinsecă.

Și un pic despre familie: Părinții mei sunt: agronom –tatăl și mama – profesoară de clase primare, ambii plecați peste hotare de mai mult de 15 ani. Am două surori mai mici.

 

2. De ce ai ales anume domeniul Digital Marketing? A fost din pasiune, în urma studiilor la universitate sau te-a ales domeniul pe tine?

(mă poți corecta dacă am specificat greșit denumirea domeniului în care activezi)

Necesitatea cunoașterii domeniului de marketing digital s-a conturat atunci când am stabilit grupul țintă pentru spațiul de coworking Armenească 13A. Acesta este format din freelanceri și tineri care lucrează independent de un oficiu corporativ.

Respectiv, digital marketingul a fost canalul pe care l-am adoptat pentru a crea o imagine noului brand utilizatorilor prezenți în mediul online. Strategia de marketing digital a început foarte simplist: de la câteva sesiuni foto și distribuirea acestora pe rețelele de socializare, în grupurile de interes.

Ne-am înregistrat pe platformele de coworking-uri internaționale și, desigur, am creat cartea noastră de vizită în online: landing page-ul Armenească 13A.

Aceasta reprezintă un minimum de caracteristici, suficiente pentru a atrage primii clienți, pentru imaginea în online a noului brand. Totuși, un spațiu de coworking nu este doar chirie a unui open space modern, la un preț rezonabil, chiar și dacă acestea sunt niște beneficii reale.

Coworkingul istoric vorbind a apărut ca și necesitate a oamenilor care lucrează independent de a se uni în spații comune, pentru a împărtăși experiențe și pentru a-și satisface necesitatea de comunicare, pe domeniile de interes similare și socializare propriu zisă, indispensabilă pentru orice existență umană. Și iată în momentul în care am decis să ne asociem cu o comunitate faină, știind că ea trebuie să fie una dinamică, inovatoare și creativă, am decis că domeniul de marketing ne deschide această posibilitate. Oamenii din acest domeniu sunt deschiși și încântați de această idee și gata să contribuie la dezvoltarea acestei comunități.

armeneasca13a-coworking-space2

 

3. Cum ai devenit specialist în Digital Marketing?

Nu aș îndrăzni să mă numesc specialist în digital marketing. Deși în ultima jumătate de an am studiat intens acest domeniu. Cum am învățat? Online, desigur, abonându-mă la cursuri de pe Coursera și EdX, forumuri, bloguri specializate, evenimente cu același subiect, pe care le-am organizat în cadrul coworkingului Armenească 13A.

 

4. Ce calităţi te-au ajutat să ai succes în domeniul Digital Marketing?

Multă lectură, dar cel mai important experimentarea. Uneori te prinzi că cele mai neașteptate idei au cel mai mare impact. Un exemplu de care cu drag ne amintim cu colegii, a fost licitația unei căpșune crescute în grădina improvizată de la terasa coworkingului, pe care am vândut-o cu 50 de euro, bani care au fost donați unei cauze caritabile.

Un alt exemplu este cursul de caligrafie la care, surprinzător, am adunat lume, mult peste așteptările noastre.Am avut un maxim de participare la aceste sesiuni, cu achitarea integrală în avans.

Un alt exemplu este seria de marketing trends unde iarăși am testat vânzările în avans ale abonamentelor pentru toate zece sesiuni. În mai puțin de o săptămână, fără prea multă promovare am vândut peste 50% din locurile disponibile la evenimente. Aceste experiențe ne bucură și în aceeași măsură ne responsabilizează foarte mult.

 

5. Ce este Armenească 13A?

Armenească 13A este un spațiu de coworking și un hub de marketing în devenire, ce-şi doreşte să crească şi să dezvolte comunitatea marketerilor din Moldova. Este un spaţiu confortabil unde rezidenții beneficiază de toate condiţiile pentru un maxim de concentrare, pentru realizarea proiectelor în cel mai creativ mod.

armeneasca13a-coworking-space

armeneasca13a-coworking-space4

6. Ce obiective are Armenească 13A?

Să adune tinerii proactivi într-un loc fizic și să creeze un mediu de accelerare a dezvoltării personale și de confort membrilor săi.

 

7. Cum va arăta Armenească 13A peste 5 ani?

  • Va fi locul unde se vor întâlni cererea de servicii de marketing cu oferta de cele mai inovatoare soluții.
  • Va fi un accelerator pentru tinerii care vor să activeze în domeniul de marketing
  • Va fi un generator de startup-uri care va facilita activitatea marketerilor
  • Va fi un centru de outsourcing al serviciilor de marketing pentru mediul de afaceri din Chișinău

Oamenii muncitori, care pun preț pe dezvoltarea personală continuă, inovație și creativitate vor fi bineveniți în hub-ul nostru.

 

8. Cine sunt oamenii care te inspiră?

Rezidenții Armenească 13A sunt oamenii de la care mă umplu de energie pozitivă, inspirație și încredere că vom reuși.

 

9. Enumeră 3-5 lucruri care sunt neapărat pe masa de lucru.

Laptop, agendă, telefon mobil, ceai gustos și ciocolate :)

 

masa-aliona-rotaru

 

Îți dorim mult succes în promovarea acestui loc minunat și sper să ne bucuri deja cu proiecte proprii în curând.

 

Vă așteptăm la Armenească 13A!

 

1